سخن روز /
توسعه اقتصادی شهرستان باشت با رونق بخش تعاونی
1399/10/24


رونق تعاونی ها نیاز توسعه اقتصادی شهرستان باشت است که تحقق آن می تواند افزون برافزایش درآمد بهره برداران منجر به ایجاد فرصت های شغلی جدید شود.

به گزارش روابط عمومی تعاون روستایی استان کهگیلویه وبویراحمد، شهرستان باشت در جنوب کهگیلویه و بویراحمد با وجود 22 هزار و 500 هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه 100 هزار تن انواع محصولات کشاورزی ظرفیت های فراوانی برای ایجاد فرصت های شغلی جدید و زنجیره ای شدن تولید دارد.
این شهرستان با هشت هزار نفربهره بردار فعال در حوزه های باغداری، زراعت، زنبورداری و دامداری و به دلیل قرار داشتن در نزدیکی جاده ارتباطی استان های فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد می تواند قطب فعالیت بخش تعاونی باشد.

با وجود این ظرفیت ها اما شهرستان باشت تنها 9 تعاونی دارد که بیشتر آنان هم غیرفعال است.نداشتن اداره تعاونی روستایی نیز مزید بر علت شده تا فعالیت تعاونی ها محدود به تامین کالاهای اولیه مناطق روستایی شود.

این در حالی است که نقش دولت‌ها در کشورهای توسعه یافته سیاست‌گذاری، هدایتگری و تسهیل امور است و تشکل‌ها و اتحادیه‌ها فعالیت‌های تولید و عرضه را به عهده دارند.

در شهرستان باشت تعاونی ها نقش پررنگی در اقتصاد منطقه ندارند ، از کمبود نقدینگی رنج می‌برند و چشم انتظار حمایت دولت هستند.

تعاونی ها ظرفیت افزایش درآمد بهره برداران

مدیر تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تشکل های تعاونی ، ظرفیت های مغفول برای افزایش درآمد بهره برداران حوزه کشاورزی در استان و به ویژه شهرستان باشت هستند.

قدرت اله ویسی بیان کرد:شرکت تعاونی های شهرستان باشت هیچ تلاشی برای معرفی و فروش محصولات کشاورزی این شهرستان انجام نداده اند.

وی تاکید کرد که ایجاد نمایندگی تعاون روستایی نخستین گام برای تحقق حقوق بهره برداران است.

مدیر تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد:ایجاد اتحادیه باغداران برای راه اندازی صنایع تبدیلی و فراوری ضرورتی برای قطع دست واسطه ها از محصولات کشاورزی شهرستان باشت است.

ویسی تاکید کرد:ایجاد تعاونی زنبورداران نیاز دیگری است که می تواند زمینه بسته بندی و صادرات عسل مرغوب این شهرستان را فراهم کند.

وی با یادآوری اینکه هیچ مشکلی بابت پرداخت تسهیلات بانکی برای فعالیت تعاونی ها در باشت وجود ندارد ، گفت: حمایت از تعاونی ها برای افزایش درآمد بهره برداران از اولویت های دولت است.

جای خالی اداره تعاونی روستایی

فرماندار باشت گفت: ساماندهی تعاونی ها در این شهرستان نیازمند راه اندازی نمایندگی اداره تعاون روستایی است.

سید مسعود حسینی افزود: دستگاه های اجرایی متولی با ارائه آموزش زمینه درآمدزا شدن تعاونی های باشت را فراهم کنند. فعالیت تعاونی ها در این شهرستان محدود به توزیع نهاده های کشاورزی است.

فرماندار باشت با اشاره به وجود دلالان به عنوان یکی از دلایل پایین بودن درآمد بهره برداران تاکید کرد: با احیا و راه اندازی تعاونی زنان می توان گام های مثبتی برای افزایش درآمد تولیدکنندگان برداشت.

وی با یادآوری به اینکه از سویی درآمد یک نفر به تنهایی برای خانواده ها کافی نیست و از سوی دیگر برخی خانواده ها بدسرپرست یا بی سرپرست هستند تاکید کرد: راه اندازی احیای تعاونی بانوان باشت را ضرورتی دیگر دانست که باید به آن توجه بیشتری شود.

رکود تعاونی ها به روایت آمار

رئیس اداره تعاون روستایی گچساران و باشت گفت: 56درصد از شرکت تعاونی های شهرستان باشت تعطیل هستند.

آیت الله محمدی افزود: باشت دارای 9 شرکت تعاونی است که از این تعداد تنها چهار مورد در حال حاضر فعالیت دارند.

خدمات تعاونی ها

وی بیان کرد: امسال 600 تن نهاده کشاورزی شامل سبوس،ذرت،جو و سویا در بین دامداران توزیع شده است.

رئیس اداره تعاون شهرستان های گچساران و باشت تصریح کرد: امسال همچنین 432تن کود با همکاری تعاونی ها بین کشاورزان این شهرستان توزیع شده است.

محمدی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون همچنین 292 تن آرد در مناطق روستایی باشت توزیع شده است.وی همچنین از توزیع 98 هزار لیتر نفت سفید در شهرستان های گچساران وباشت خبر داد.

ظرفیت های فعالیت تعاونی ها

رئیس جهاد کشاورزی باشت با اشاره به وجود چهار هزار هکتار باغ و تولید هزاران تن محصول به ویژه مرکبات در باشت گفت: ایجاد تعاونی باغداران در این شهرستان نیازی است که می تواند به افزایش درآمد باغداران کمک کند.

جواد شمشیری اضافه کرد: ایجاد تعاونی زنبوران، دامداران و تولیدکنندگان گیاهان دارویی از دیگر نیازهای باشت است.

موانع اثربخشی تعاونی ها

رئیس هیات مدیره تعاونی شهید بهشتی باشت گفت: اداره تعاونی ها به شکل سنتی از مشکلات تعاونی های باشت است.

محمد جعفر نجاتی اضافه کرد: احیای تعاونی های باشت با راهکارهای قانونی مورد توجه مسئولان باشد.

وی عنوان کرد:تعاونی‌ها و اتحادیه‌های کشاورزی یک اهرم مناسب برای توسعه اقتصادی هستند که می‌توانند همگام با سیاست‌های دولت، در بهبود شرایط و وضعیت اقتصادی کشاورزان موثر باشند.

وی تاکید کرد که برای دستیابی به امنیت غذایی و پیشرفت جوامع محلی، ضروری است که کشاورزان در قالب گروه‌ها و تشکل‌ها فعالیت کنند.

شهرستان 22 هزار نفری باشت در 110 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد

تعداد مشاهده خبر146 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal