سخن روز /
هر شرکت تعاونی یک کانون توسعه است/ وجود 197 تعاونی در بخش کشاورزی
1399/07/09


مدیر تعاون روستایی استان ایلام، گفت: هر شرکت تعاونی یک کانون توسعه است و سازمان تعاون روستایی با گسترش این کانون‌های توسعه نقش مهمی در شکوفایی بخش کشاورزی دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، محمدناصر ناصری مدیر تعاون روستایی استان ایلام صبح امروز ضمن حضور در دفتر خبرگزاری فارس در ایلام، گفت: سازمان تعاون روستایی به تبعیت از سیاست‌ها، برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی و حمایت همه جانبه سازمان جهاد کشاورزی استان با تدوین ساختار نظام مند برای فعالیت‌های بخش کشاورزی، زمینه اشتغال مولد، زود بازده و افزایش تولید را فراهم می‌آورد.

وی افزود: هر شرکت تعاونی یک کانون توسعه است و سازمان تعاون روستایی با گسترش این کانون‌های توسعه نقش مهمی در شکوفایی بخش کشاورزی دارد؛ با توجه به ساختار خوشه‌ای و مویرگی تعاونی‌ها که در قالب شخصیت‌های حقوقی شرکت تعاونی، اتحادیه شهرستانی، اتحادیه استانی و سپس اتحادیه مرکزی مدیریت می‌شوند از ظرفیت بالایی برای رفع مشکلات جامعه روستایی و کشاورزی برخوردار هستند.

. مدیر تعاون روستایی استان ایلام، گفت: 197 تعاونی در بخش کشاورزی در قالب تعاونی‌های فراگیر و تخصصی، 5 اتحادیه شهرستانی و 5 اتحادیه استانی 57000 بهره بردار بخش کشاورزی را تحت پوشش خود قرار می‌دهند

هدایت، حمایت و نظارت تعاونی‌ها

وی تصریح کرد: سازمان تعاون روستایی به موجب قانون از بخش تعاون در سال 1370 مستثنا شده است؛ به موجب قانون شرکت‌های تعاونی مصوب 1350 و ماده 3 اساسنامه وظیفه توسعه و تقویت تعاون در روستاها و در بخش کشاورزی سه وظیفه هدایت، حمایت و نظارت این تعاونی‌ها را بر عهده دارد.

ناصری در ادامه گفت: تا کنون 5 اتحادیه مهم استانی( روستایی، تولید، زنبورداران، مرغداران و دامداران) در استان تشکیل شده است که اهداف مهمی را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: اتحادیه تعاونی‌های تولید روستایی با 80 هزار هکتار اراضی آبی تحت پوشش، با رعایت الگوی کشت، توسعه کشاورزی قراردادی و تامین خوراک کارخانجات بخش می‌تواند ضمن افزایش تولید، نقش مهمی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی ایفا کند.

6 تعاونی فراگیر تحت پوشش در اتحادیه دامداران

ناصری ادامه داد: اتحادیه دامداران استان با 6 شرکت تعاونی فراگیر تحت پوشش و 890 نفر عضو ساماندهی دامداران استان را در دستور کار دارد که با ساماندهی این بخش که بیش از 1200 واحد دامداری صنعتی و نیمه صنعتی را در بر می‌گیرد و توانسته است میزان تولید گوشت قرمز را از 18000 تن در سال 1392 به بیش از 26000 تن در سال 1398 برساند و می‌تواند در توسعه صنعت دامداری استان نقش به سزایی داشته باشد.

وی تصریح کرد: اتحادیه مرغداران استان نیز با 16 شرکت تعاونی عضو و تولید سالیانه بیش از 53 هزار تن گوشت سفید، بیش از سه برابر نیاز استان را تولید و یکی از اتحادیه‌های مهم استانی است که صنعت مهم مرغ استان را راهبری و هدایت می‌کند.

تولید سالانه 1400 تن عسل مرغوب و باکیفیت

ناصری خاطر نشان کرد: اتحادیه زنبورداران استان یکی دیگر از اتحادیه‌های استانی و از نقاط قوت استان است؛ این صنعت با 1917 زنبوردار فعال، 175000 کلنی و بیش از 3500 نفر اشتغال مستقیم سالیانه حدود 1400 تن عسل مرغوب و باکیفیت تولید می‌کند و این اتحادیه ماموریت مهمی را در این حوزه بر عهده داشته و در نظر دارد با ایجاد زنجیره تامین این محصول، زمینه معرفی عسل استان در ایران و جهان را فراهم آورد و این صنعت را به صنعتی فعال و پویا که شناسنامه استان باشد تبدیل کند.

وی در ادامه تصریح کرد: قدیمی‌ترین تشکل، اتحادیه تعاون روستایی استان است که با 5 اتحادیه شهرستانی نقش مهمی در بازاریابی و بازرگانی محصولات، تامین و توزیع نهاده‌های دامی و کشاورزی و سایر نیازهای جامعه روستایی و کشاورزی دارد.

تعداد مشاهده خبر289 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal