صفحه اصلی
نقشه سایت
تماس با ما
مقام معظم رهبری
ریاست جمهوری
پایگاه دولت
پایگاه مجلس
جهش تولید؛
با مشارکت مردم
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره ما
تاریخچه و سیر تکاملی تعاون
هدف و ظرفیت های قانونی
وظایف و ماموریت های سازمان
فعالیت ها و برنامه های سازمان
اساسنامه سازمان
نمودار تشکیلاتی
مدیرعامل
مشاور مدیر عامل و مدیر کل دفتر حوزه مدیرعامل،روابط عمومی،مدیریت عملکرد و بازرسی
دفتر معاونت روابط عمومی و امور بین الملل
دفتر معاونت بازرسی
دفتر مشاور مدیرعامل و مدیرکل هماهنگی امور استانها
اداره کل حراست
معرفی مدیر عامل
هیات مدیره
معاونت ها
معاونت توسعه تعاونی ها، تشکل ها و نظام های بهره برداری
دفتر توسعه، آموزش و ترویج تعاونی ها
دفتر نظام های بهره برداری، تعاونی های تولید
دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد
دفتر حسابرسی تعاونی ها و تشکل های کشاورزی
معاونت فنی و بازرگانی
دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونی ها
دفتر تجهیز و توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری
دفتر بازرگانی محصولات کشاورزی
معاونت توسعه و مدیریت منابع
دفتر برنامه ریزی و منابع اعتباری
اداره کل منابع انسانی، نوسازی و پشتیبانی
اداره کل امور مالی و ذیحساب
مدیریت حقوقی
معاون پشتیبانی اداره کل منابع انسانی، نوسازی و پشتیبانی
رییس ارتباطات و فن آوری اطلاعات
حوزه نمایندگی ولی فقیه
زیرمجموعه ها
سازمان های وابسته
تشکل ها و نظام صنفی کشاورزی
معرفی دفتر
نظام صنفی کشاورزی
خبرگان کشاورزی
مجمع هماهنگی و حمایتی تشکلهای کشاورزی
سمن ها و انجمن های تخصصی
نظام بهره برداری
شرکت های تعاونی تولید
شرکت های سهامی زراعی
کشت و صنعت ها
کشاورزی خانوادگی
تعاونی ها
تعاونی های کشاورزی
تعاونی های زنان روستایی
تعاونی های روستایی
اتحادیه ها
اتاق فکر
شرح فعالیت
جلسات برگزار شده
بانک اطلاعات مدیران
جدول اطلاعات مدیران استانی
جدول اطلاعات مدیران عامل تشکل ها
مدیران ستاد سازمان مرکزی
ارتباطات مردمی
راهبرد مشارکت مصوب
سامانه ارتباط مردمی
پرسش های متداول
ارتباط با ما
دستورالعمل بروز رسانی سایت
انتقادات وپیشنهادات
نظرسنجی الکترونیک
میز خدمت الکترونیک
میز خدمت الکترونیک(ویژه ارباب رجوع)
بسته اطلاع رسانی مرتبط با خدمت
شفافیت
اطلاعات ساختار سازمانی و مدیران
معرفی خدمات
انتشار فهرست مجوزهای اعطایی توسط دستگاه
انتشار اطلاعات قابل استفاده برای کسب و کارها
انتشار اطلاعات تفصیلی هزینهکرد سالانه دستگاه
انتشار جزئیات مرتبط با قراردادها
فهرست مزایدات و مناقصات
سئوالات متداول
آمار و اطلاعات
پنجره خدمات
دوباره تلاش کنید
سخن روز /
پنبه
دریافت فایل
گیاه پنبه
معرفی
خصوصیات ویژه الیاف پنبه باعث گردیده است که علیرغم توسعه سریع و فراگیر الیاف مصنوعی، الیاف پنبه همچنان حدود 48% از مصرف جهانی را به خود اختصاص دهد و حتی در برخی موارد هیچ فرآورده دیگری، قابلیت جایگزینی با آن را نداشته باشد.
جدای از اهمیت نساجی، در بین نباتات روغنی، پنبه مقام دوم را در جهان داراست و کنجاله باقیمانده آن پس از روغن کشی نقش مناسبی در تغذیه دام دارد. این ویژگیها همراه با افزایش روز افزون جمعیت بشر، باعث شده است که پنبه در بین گیاهان زراعی از اهمیت خاصی برخوردار باشد و به همین دلیل ، توجه به افزایش تولید آن در درجه اهمیت بالایی قرار گرفته است.
امروزه افزایش تولید این محصول از طریق افزایش سطح زیر کشت، به دلیل محدودیتهای منابع آب و خاک و سایر مسایل جنبی آن عملی نمیباشد. بنابراین لازم است در این زمینه اهمیت بیشتری به روشهای به نژادی و به زراعی پنبه داده شود. علاوه بر این با توجه به رقابت شدید الیاف مصنوعی با الیاف پنبه، افزایش تولید محصول زراعت پنبه، ارتباط جدی با کاهش هزینههای تولید آن دارد. کشت پنبه به منظور استفاده از الیاف آن در حدود سه هزار سال قبل از میلاد مسیح در پاکستان و هزار و پانصد سال قبل از میلاد در هندوستان رایج بوده است. کشت آن در ایران نیز به دورة هخامنشیان باز میگردد.
گیاهشناسی :
پنبه: نام انگلیسی cotton
تیره : پنیرک( Malvaceae)
جنس : گوسیپیوم (Gossypium)
ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺭﻗﺎﻡ ﻣﻮﺭﺩ ﻛﺸﺖ ﻭ ﻛﺎﺭ ﭘﻨﺒﻪ ﺍﺯ ﺩﻭ ﮔﻮﻧﻪ ﺗﺘﺮﺍﭘﻠﻮﻳﻴﺪ G.barbadenseﻭ G.hirstitumﻣﻲﺑﺎﺷﺪ
ﮔﻴﺎﻫـﻲ ﺍﺳﺖ ﺫﺍﺗﺎ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻟﻪ ﻛﻪ ﺑﻄﻮﺭ ﻳﻜﺴﺎﻟﻪ ﻛﺸﺖ می شود.
ﺑﺼﻮﺭﺕ ﺩﺭﺧﺘﭽﻪ ﺍﻱ کوچک به ارتفاع 60 تا 120 میباشد.
طول دوره رشد این گیاه 200 روز میباشد
پنبه گیاهی است گلدار، دولپه ای، که ریشه آن بطور عمودی در خاک فرو رفته و ریشههای فرعی ایجاد میکند. طول ریشه بین 120- 40 سانتیمتر است.
فرم برگهای پنبه در نژادهای مختلف متفاوت بوده و بریدگی برگهای پنبه 3 تا 5 تا 7 عدد میباشد که در بیشتر واریتهها تعداد بریدگی 5 عدد است.
بر حسب اینکه مادگی 3، 4 یا 5 برچهای باشد غوزه نیز 3، 4 و یا 5 خانهای خواهد بود و در هر خانه 3، 6 یا 9 عدد تخم پنبه قرار دارد.
تارهای پنبه 15 تا 20 روز پس از باز شدن گلها کامل و الیاف کلفت میشوند و این رشد پس از حدود 50 روز کامل شده و الیاف پنبه میرسند و در داخل هر قوزه 15000 تا 000/20 تار پنبه وجود دارد.
مشخصات بذر:
درمیوه پنبه (غوزه) ارقام گونه هیرستوم 4-5 برچه و در ارقام باربادنس 3-4 خانه تشکیل می شود در هر خانه 2 ردیف و در هر ردیف 4-5 بذر بنابراین در هر غوزه حدود 40 تا 50بذر وجود دارد.
ریشه
پنبه دارای ریشه های اصلی و فرعی است.ریشه های مویی روی ریشه های فرعی رشد می کند. بیشترین جذب آب و مواد غذایی توسط ریشه های مویین انجام میشود.
ساقه
قسمت هوایی گیاه شامل یک ساقه اصلی و تعدادی شاخه های فرعی یا جانبی است.جوانه رویشی در انتهای ساقه اصلی قرار دارد. ساقه اصلی دارای برگ ولی فاقد گل است. روی ساقه اصلی تعدادی گره قرار دارد.
گل0
گل پنبه از نوع کامل است یعنی گل دارای هر دو اندام نرینه و ماده است.
اندام های نرینه شامل دانه گرده،پرچم و بساک واندام ماده شامل کلاله،خامه و تخمدان می باشد.تخمدان دارای 4-5 برچه و هر برچه8-12 تخمک دارا می باشد
غوزه
شکل و اندازه غوزه از صفات واریته محسوب می شود. واریته هایی که دارای غوزه های کوچکترند نسبت به تغییرات محیطی و تنش ها مقاوم ترند بنابراین ارقام با غوزه کوچکتر از نظر عملکرد ثبات بیشتری دارد.
1397/09/20
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
کد امنیت
کلیه حقوق این پرتال متعلق به
مدیریت تعاون روستایی استان خراسان جنوبی
میباشد .
Powered by
Dorsa
Portal